Communicatie | Conflicthantering | Plezier | Rendement | Samenwerken
August 30, 2021
Geloof niet alles wat je denkt…
leiderschapsprogramma

Als teamcoach scherp zijn wanneer mensen vastzitten in negatieve gedachten is echt een must.

Afgelopen week begeleidde ik een sessie bij een voor mij relatief nieuw team. De groep zelf werkt al bijna 20 jaar samen. Of, je zou ook kunnen zeggen, deze groep saboteert zichzelf al bijna 20 jaar lang.

In die tijd waren er zo veel dingen in de verhoudingen gebeurd die onbesproken zijn gebleven. Mensen die zich gepasseerd hebben gevoeld, zich niet gehoord hebben gevoeld, zich alleen hebben gevoeld. Zich waardeloos hebben gevoeld.

Je gaat dan vóór elkaar denken: “Hij heeft me bewust hierbuiten gehouden”, “Hem hoef je niet te vragen voor dit project, daar heeft ‘ie toch niets mee”,  “Zij vindt dat ik eigenlijk niet capabel ben voor deze rol”

Je raakt vast in emoties en bent al lang niet meer vrij en nieuwsgierig in je denken en handelen. Het beïnvloedt de samenwerking, en dus de resultaten, enorm. Not in a good way.

 

Wat helpt?

Je aannames checken bij de juiste persoon. Lijkt zo simpel, maar is zó dapper. “Ik denk dat jij denkt dat ik eigenlijk niet goed genoeg ben voor de rol. Klopt dat?” En dan de eerlijke ja of nee ontvangen.
WOW, hoe spannend is dat?! Toch geeft het heel vaak instantly rust zodra je een antwoord hebt. Je aanname bevestigd krijgen, is soms even slikken. En wanneer je merkt dat je aanname juist ongegrond is, de ander heeft hem ontkend, heb je soms innerlijk werk te doen, naar je eigen zelfbeeld te kijken.

 

De gemene deler

In bijna alle gevallen, voelen de collega’s zich daarna dichter tot elkaar. Bevrijd van eigen belemmerende gedachten. En vrij om weer gewoon gefocust aan het werk te kunnen gaan, samen sneller resultaat te halen. Want daarvoor werk je tenslotte samen, je hebt iets te bereiken.

Samenwerken is geen doel op zich, je vormt een team omdat je iets te doen hebt met elkaar. En dat hoeft niet zwaar te zijn, het kan ook licht en leuk!

Dit goed begeleiden én het ze eigen maken. Dat geeft letterlijk nieuwe adem. Aan een team en zeker ook aan mijzelf.

Lees meer over dit onderwerp

SLIM Subsidie

SLIM Subsidie

Voor Leren en ontwikkelen in het MKB SLIM-regeling: als jouw medewerkers zich ontwikkelen, is...