Het leven is –

Meebewegen

Hoe houden we dit vol?

Herken je dit? “Thuiswerken ging ons eigenlijk wel goed af. Onze mensen zijn heel goed in hun vak en schakelden snel mee naar digitaal werken. Er was meer mogelijk dan vooraf gedacht. We voelden ons trots “Dit fiksen wij samen!” Melig euforisch misschien zelfs met een thuisbingo en borrelpakket. Maar nu is het perspectief onduidelijk, het thuiswerken en het gebrek aan afwisseling zorgt voor sleur. De focus op inhoud en het functionele maakt het contact minder persoonlijk. Thuis is thuis niet meer. Er is de neiging om sneller te ‘ontploffen’ en we vallen minder snel voor elkaar in.

Verbinding klinkt misschien niet sexy, het is wél hot.

Medewerkers die langdurig persoonlijk contact missen, worden eenzamer, minder creatief, minder productief en chagrijnig.

Hoewel gezelligheid en „fun” belangrijk zijn, is het evenzo belangrijk om zwaardere onderwerpen niet te mijden – of een gesprek nou offline of online is. Praten over lastige ervaringen zorgt namelijk bij uitstek voor verbinding.

In het online Touch Base teamprogramma combineren we drie dingen:

  • Tijd en ruimte nemen voor het echte contact, lastig of niet, we doen het
  • Luchtige reflecties met humor
  • Normaliseren van wat er gebeurt in de groep. De teamcoach koppelt regelmatig gedrag aan groepsdynamiek. Bijvangst is doordat mensen zich uitspreken, ze ook merken dat ‘ze niet alleen zijn’ met sommige ervaringen.

 

Online faciliteren ‘like a pro’

Online meetings, bij de meeste medewerkers zitten de agenda’s er echt he-lemaal vol mee. 

Het blijkt nog best lastig om echt goeie meetings te hosten, waar de interactie op gang komt en niet alles van de voorzitter afhangt. Waar iedereen een waardevolle bijdrage levert en je geen ‘tv-kijkers’ hebt.

Meetings zonder interactie met veel ruis, het kan écht niet meer. Je kunt het jezelf, je groepsgenoten en je organisatie niet meer aandoen nu we nog zeker een paar maanden vooral vanuit huis werken. 

Volg de workshop ‘Onlike a pro’ en wordt echt goed in wat je met beeldbellen doet.

Less me and more we.