Het leven is –

Step up
YOUR game

Het gaat prima met jou en je bedrijf. Iedereen doet zijn ding en de sfeer is goed. Tegelijkertijd verlang je meer van jezelf, je voelt dat er méér in jou zit. Je wil helderheid in jezelf en concrete praktische tools. Je wil geen schuldgevoel meer naar je team ervaren wanneer jij  aan strategie of persoonlijke ontwikkeling werkt. En ‘dus niet echt aan het werk bent’. Snap ik. I’ve got your back! 

Met dit leiderschapsprogramma bouw jij aan dat éne team. Dat éne team waar mensen later met trots op terugkijken.  Waarbij jij jezelf sterker, lichter en vrijer voelt. In the lead, op jóuw manier.

Teambuilding

Klinkt dit iets te bekend?

Je ‘gut feeling’ heeft je best al wat gebracht in je leiderschap, je stuurt nu een team aan. Dat gaat behoorlijk goed en je voelt vertrouwen en trots. Maar je merkt ook dat je je steeds vaker onzeker voelt.

Je eigenlijk nét niet in charge bent over het groepsproces. Want hoe ga je het nou voor elkaar krijgen dat die verschillende groepen van die eilandjes afkomen en beter met elkaar gaan samenwerken? Ze onderling gedoe zelf oplossen en niet steeds naar jou komen? Je bent heel betrokken bij je mensen, je gunt ze graag de vrijheid die ze vragen. Maar ja, soms komt het echt niet uit om die vrije week te geven of zit een promotie er nog niet in.

Je wil graag niet alleen ín je bedrijf werken, maar ook áán je bedrijf. Je vindt het alleen moeilijk om daar echt tijd voor vrij te maken. Soms voel je je schuldig naar je team of heb je het idee dat je jezelf moet verantwoorden in wat je allemaal doet.

Je weet wel dat je ook impopulaire besluiten moet nemen, maar wil ook graag dat de sfeer goed blijft. Zo ga je soms over je eigen grenzen heen. Je merkt het aan je eigen energie en je bent ineens veel strenger dan dat eigenlijk bij je past. Daarmee is jouw leidinggevende dan wel tevreden, want daarvan mag je soms juist best wat sturender zijn.

Maar ja, dat is niet jouw stijl! Hoe leg je dat uit? Zo is er elke dag wel iets anders waar je eigenlijk mee worstelt. Je verlangt naar een stevige backbone qua kennis. Een vrijere mindset. En een groep mensen waarmee je open en vrij kunt leren, experimenteren en sparren.

 

Dian

Vraag jij je wel eens af: “Kan ik er iets aan doen dan?”


Doe ik iets niet goed? Sorry to break it to you, maar het antwoord is JA.

Jíj bent degene die hier iets aan kan doen. En gaat doen! Die jouw leidinggevende rol straks op zo’n manier inricht dat het vóór jou werkt en het lichter voelt.

Be the energy you want to attract!

I know, I’ve been there too.

Ook ik ben ooit het leidinggeven ‘gewoon gaan doen’. Op basis van intuïtie en soms wat googlewerk verschillende teams leiden. Ik kwam er eerlijk gezegd best een heel eind mee.

Op 24-jarige leeftijd stuurde ik mijn eerste team aan. Daarna heb ik altijd leidinggevende functies gehad. Ik werkte met teams van wetenschappers, vrijwilligers en internationale marketeers. Bij een goed doel, een commercieel bedrijf en een universiteit. Maar ook met technici, decorbouwers, muzikanten, acrobaten en clowns in een grote tent. Yep, je leest het goed. Ik ben daadwerkelijk ook uitvoerend producent geweest van een rondreizend circus. Het leven is een Circus. I have lived it 😉

In formele hiërarchische rollen, maar even zo vaak in projectleidersrollen. Waar je wel dingen van een groep gedaan wil krijgen, maar je geen mandaat hebt.

In al deze groepen kwam ik na een tijdje dezelfde patronen tegen. Als we dreigden vast te lopen, had dat steevast te maken met drie dingen:

 1. Het onderlinge contact – hoe open, stevig en humorvol dat was
 2. Hoe scherp we onze doelen en resultaten hadden vastgesteld
 3. Mijn leiderschapsstijl, in hoeverre kon ik die aanpassen aan datgene wat de groep nodig had

Daarna heb ik me in teamdynamiek en leiderschapverdiept en veel geleerd over hoe ons brein werkt – en hoe je dat in zet om mezelf en anderen te  trainen. Deze ervaringen zijn nu gebundeld in dit blended leiderschapsprogramma – zodat jij er ook weer van kunt leren en groeien. Je gaat ontdekken welke manier het beste bij jóu past en ervaren dat dat ook mag. Doen wat het beste voor jóu is.

Step up YOUR game!

 

Droom jij van een leuk, licht en effectief team?

⬧︎  Waar impopulaire besluiten nemen of lastige gesprekken voeren geen probleem is?

⬧︎  Waar je organisatie groeit, kwantitatief en kwalitatief?

⬧︎  Waar de dingen niet vast zitten, maar alles constant in beweging is met elkaar?

⬧︎  Waar verhitte discussies gevoerd worden, en je daarna prima een borrel kunt drinken samen? No hard feelings – sterker nog – iedereen wíl die discussies!

⬧︎  Waar je team zelf initiatieven neemt en zich verantwoordelijk voelt voor de gestelde doelen?

⬧︎  Waar jij zelf niet meer opgeslokt wordt door daily business?

⬧︎  Waar jij zelf veel meer tijd en ruimte hebt gecreëerd om aan de toekomst te werken?

Dan hoor jij echt bij dit programma thuis!

Wat gaat er gebeuren, wat is er straks dan wezenlijk anders?

 • Je hebt je eigen beperkende overtuigingen ontdekt en van je afgeschud. Je voelt je krachtiger en luchtiger tegelijk.
 • Je gaat ineens snappen waarom de dingen gaan zoals ze gaan in je team. En, belangrijker nog, je weet hoe jij de dynamiek actief positief kunt beïnvloeden.
 • Je hebt tools om je team actiever en beweeglijker te maken. Vergaderingen en brainstorms zijn niet langer vlak over juist oververhit.
 • Je kunt je wensen en verwachtingen goed uitspreken, én je kunt je team daar ook in coachen.
 • Je leert hardnekkige rottige gewoontes aanpakken, en daar nieuwe, positieve gewoontes naast te zetten.
 • Je creëert meer speelruimte voor jezelf, doordat je team zelfstandiger is geworden. Dat wil je, echt!

Motion is the sign of life!

Dit is wat je wil!

Het is zo lekker als:

⬧︎  Je zelf ook goede feedback krijgt. Wie zegt er echt tegen jou hoe je het doet? Ook wanneer dat even minder fantastisch is. Hoe organiseer jij je eigen groei?

⬧︎  Echt zaken goed kan delegeren. Ook wanneer je nog steeds denkt dat je het eigenlijk zelf beter kunt

⬧︎  Een eigen leiderschapsstijl hebt, en daarop durft te vertrouwen. Ook wanneer jouw leidinggevende eigenlijk iets anders vraagt van je.

⬧︎  Je je team betrokken hebt en houdt. Ook als je elkaar fysiek niet veel ziet.

⬧︎  Teamdynamiek echt snapt. Dat je de ontwikkelfases van een groep kent en de signalen ook herkent. Dat maakt het zo veel makkelijker om je team aan te sturen en begeleiden.

⬧︎  Je merkt dat je team blij is dat je stevige besluiten neemt. Minder getwijfel, minder energielekken. Meer resultaat.

⬧︎  Je nog steeds heel veel lol hebt met je team, en er juist veel meer ontspanning in de samenwerking is gekomen!

Dit zeggen anderen over ons

Maarten Smulders

Ondernemer

“Dian coacht ons Team en daarnaast volgde ik dit programma.

Deze combinatie werkte voor mij supergoed; ik kon transparanter naar mijn team communiceren wat resulteerde in daadkrachtige keuzes waar iedereen binnen ons team baat bij heeft.”

Lilly Wellen

Ondernemer

Ik ben echt heel blij dat ik mezelf dit programma heb gegund. Ik geef leiding aan 40 personen, was best tevreden met mezelf en tegelijkertijd echt klaar voor de volgende stap.

Van het online gedeelte wist ik niet precies wat ik me daarbij voor kon stellen, maar ik ben er positief verrast over. De online omgeving pak ik er soms nog steeds bij om in terug te kijken.

Verder hadden ook de online groepscoachings veel toegevoegde waarde; er was niet alleen uitleg over theorie en tools, maar Dian liet iedereen ook echt ervaren in de praktijk wat er gebeurt. Dit voelde heel natuurlijk en bracht verrassende inzichten. Ik kon sparren met andere deelnemers over mijn eigen leerdoelen, maar zag en hoorde ook wat zij leerden.

Het programma is al een tijd afgelopen maar ik volg nu nog steeds 1-op-1 coaching. Ik kan met Dian sparren en ze geeft me stevige feedback. We werken aan zowel hele praktische zaken als aan mijn mindset.”

Joery Minnema

Leidinggevende

“Het gekke was dat ik aan de start eigenlijk nog helemaal niet echt wist wat ik wilde ontwikkelen. Pas in het programma leerde ik op mezelf te reflecteren. Zag ik waar ik onbewust al heel sterk in was en hoe ik dat nog beter kon maken. En merkte ik ook waar en hoe mijn uitdagingen lagen. Ze coachte me daardoor heen en moedigde me aan. De video’s in het online programma waren heel persoonlijk en door de stijl voelde ik me echt persoonlijk aangesproken en gezien.”

Petra Herkströter

Voormalig Directeur M&C Vrije Universiteit

“Dian is een positieve, open professional die het echte gesprek niet schuwt. Ze benadert je onbevangen en oprecht en verliest het beoogde doel daarbij niet uit het oog. Direct en benaderbaar tegelijk – met een gezond gevoel voor humor. Een mooie combinatie. Een aanstekelijk mens.”

Thomas de Vries

deelnemer aan een teamtraject

“Wat ik fijn vond tijdens de sessies is dat ik het gevoel kreeg dat er geen oordeel was van van Dian naar ons. Sterker nog, ze lijkt telkens geduld te hebben. Er is ruimte voor iedereen om zijn/haar mening te geven en daardoor komen we tot de kern.”

 

Hoe het werkt

Step up YOUR game‘ is een blended ontwikkelprogramma voor jonge leiders. Dat betekent dat we het beste van online en offline combineren tot een leiderschapstraject van 5 maanden. Met een groep mensen die net zo gedreven is om hun team en bedrijf te laten groeien als jij dat bent.

Met dit programma leer je in ‘reversed volgorde’ over:

 1. Groepsdynamiek en welke positieve invloed jij daar op kunt pakken als leider.
 2. Daarvoor is het dan wel belangrijk dat je eerst kennis hebt over leiderschapsstijlen. Én dat je weet welke stijl jij van nature al hebt – en hoe je daar in kan ontwikkelen.
 3. Dus dan beginnen we bij jou als mens. Wat je drijft, wat je energie brengt, waar je interne blokkades zitten en waar je afscheid van gaat nemen.

Je gaat dus niet alleen kennis vergaren en met je eigen team experimenteren. Nee, je gaat het aan den lijve ondervinden. Want jullie vormen met de deelnemers óók een groep… Dus alle theorie over groepsdynamiek koppelen we rechtstreeks aan jullie eigen groep – op deze manier wordt je bewust gemaakt van de onbewuste teamprocessen. En dat gaat je je leven lang bijblijven!

Wat kun je van mij verwachten?

Mijn stijl kenmerkt zich door inlevingsvermogen en humor. Met een scherpe blik herken en doorbreek ik gedragspatronen binnen jouzelf en de groep. Mijn feedback is positief gericht, ik help mensen hun kwaliteiten te onderkennen en vanuit daar verder te bouwen. Verwacht stevig maar liefdevol.

Altijd met aandacht voor wat er op dat moment is en door te zien wat er kán zijn.

SLIM subsidie aanvraag mkb

Voor wie is dit programma geschikt?

Je kent liefde

We hebben een liefde voor leren en een liefde voor de groep, en die is aanstekelijk, zo blijkt. De kracht van de groep wordt positief vergroot, door ieders unieke ervaring en bereidheid elkaar verder te helpen. Openheid vragen we van alle deelnemers.

Je wil barstensvol

Nieuwe kennis, experimenten en spiegelingen. Soms in de energie van de locomotion, of juist in s l o w m o t i o n . Met lol en vol spannende dingen – altijd met elkaar.  Je zit op het puntje van je stoel en je doet mee. Achteroverleuners kunnen dit programma beter overslaan.

Je zoekt perspectief

Je bent al knalgoed in de inhoud van je vak. Nu durf je ook je perspectief te verschuiven richting je eigen leiderschap en je team. Je bent klaar om heldere en stevige keuzes te maken. Echte groei zit hem niet in de grootse plannen, maar in de kleine keuzes, elke dag opnieuw.

Vragen die anderen ook hadden

Hoe lang duurt het traject?

Het programma loopt vijf maanden door.

De eerste module gaat eind oktober open, zodat jij je ultiem voorbereid op de eerste livedag op 4 november!

Het programma heeft 6 modules in een online programma. Tussentijds is er individuele coaching en groepsintervisie. Juist ook de inzichten van andere deelnemers blijken waardevol. Op 24 maart sluiten we ‘Step up YOUR game’ in stijl af, met een knaller. Met zijn allen, and it’s gonna be great!

Maarrr, ik weet uit ervaring ook, dat je daarna nog allerlei dingen wil terugkijken, downloaden of opnieuw doen. Het online programma blijft daarna nog acht weken open. Je krijgt dus alle tijd om nog precies die informatie er uit te trekken die je nodig hebt.

Waar zijn de live dagen?

De live dagen worden gepland op een locatie ergens in het midden van het land. Verwacht een onverwachte plek, vol in beweging!

Wat doen we in de online masterminds?

De virtuele bijeenkomsten zijn een verdieping op de modules. Wat we precies doen is elke keer anders en afhankelijk van waar jullie zin in hebben. Ik programmeer deze pas zodra het programma loopt en ik weet ‘waar de groep staat’.

De ene keer bespreken we jullie eigen praktijkcases, soms krijg je een methode aangeleerd die je in je teams kan gebruiken. Het kan ook zijn dat er een thema speelt in de groep – waar we dan een gast spreker op uitnodigen.

Er is altijd ruimte voor gestructureerde intervisie en deze bijeenkomsten blijken echt een goede gelegenheid om ook elkaar verder te leren kennen en te helpen.

Met wie volg ik het programma?

Je volgt het programma met ‘like minded people’. Tenminste, er is één grote gemene deler: Je bent allemaal leidinggevende, formeel of informeel. Sommigen werken in dienstverband, anderen zijn ondernemer.

Ten tweede is iedereen open, bereid hard te gaan en elkaar te helpen. Je voelt  allemaal dat je het beter wil en kan! Wat dan precies?  Dat verschilt voor iedereen.

Want waar de ene vol vertrouwen werk delegeert, is dat voor de andere juist het ontwikkelpunt. En iemand die de taaiere gesprekken uit de weg gaat, heeft veel aan een groepslid die dat op nummer 1 op de prioriteitenlijst heeft staan.

Je leert en ontwikkelt samen als groep. Dat is ook gelijk het mooie er aan – je gaat met deze groep live zelf ondervinden wat groepsdynamiek met je doet. En je staat zo soms ook weer even in de schoenen van je teamleden.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit 10-15 personen. Groot genoeg om lekker veel dynamiek en ondelinge verschillen te hebben. Ook zit er altijd een sparringspartner bij met wie je echt klikt en ‘business buddies for life’ blijft.

En tegelijkertijd is de groep klein genoeg om intiem, persoonlijk en open te zijn. Dat zijn belangrijke voorwaarden voor groei.

Wat is de investering?

De investering voor ‘Step up YOUR game‘ komt neer op E1.725,-. 

Aan ‘Step up YOUR game PLUS‘ doe je mee voor E1.975,-. Voor E395,- per maand volg je gedurende vijf maanden een intensief maar zeker ook leuk programma gericht op jouw persoonlijke groei als leider!

Prijzen zijn excl BTW.

Waarom kan ik niet op mijn eigen tempo door de modules heen?

Het traject is ontworpen met een logische leervolgorde. In zowel kennis als mindset. Mocht het zo zijn dat er een module bij zit waar jij al alles vanaf weet en je wil sneller door? Dan kunnen we hem altijd een keer eerder open zetten. Geen punt!

Wat als ik het nou echt niks vind?

Als jij een jonge leidinggevende bent, die nu in een spagaat zit en echt aan de bak wil met je zelfontwikkeling als leider – ben ik er heilig van overtuigd dat dit programma van waarde voor je is. Maar natuurlijk kan het voorkomen dat jij dat anders ervaart.

Mijn eigen streven is om uit elke cursus en opleiding die ik zelf doe, in ieder geval drie nieuwe inzichten te halen. Geldt dat voor jou binnen de eerste 30 dagen van dit programma niet? Dan krijg je natuurlijk gewoon je investering terug. Wel wil ik dan zien dat je echt de modules actief hebt doorlopen en je jezelf gechallenged hebt. Is dat zo en past het onverhoopt toch niet? Als gezegd, dan krijg je gewoon je geld terug.

Kan ik je gedurende het traject ook persoonlijk vragen stellen?

Absoluut, dit is een programma met persoonlijke begeleiding van mij. We ontmoeten elkaar sowieso op de twee live dagen en tijdens de online masterminds – daar kun je al je vragen stellen. Ook krijg je persoonlijke feedback van mij op je opdrachten.

Wil je graag ook tussentijds 1 op 1 met mij levelen? Dat kan natuurlijk! Boek dan het Plus Pakket, daar zitten twee online coachingsessies bij in van anderhalf uur. We spitten dan jouw eigen cases door zodat je weer helder hebt wat jouw volgende stap gaat zijn.

Hoeveel tijd ben ik er per week aan kwijt?

Dat verschilt per module, maar reken op ongeveer één-twee uur per week. Maar eigenlijk gaat het niet eens echt over tijd, maar over aandacht. Je doet dit progrmma omdat jij dat zelf wil. Jij bepaalt dus ook zelf hoeveel aandacht en energie je er in stopt.

Weet wel, om echt te groeien, is er geen shortcut. You’ve gotta do the work. Net als ieder van ons.

Ik twijfel....

Ondanks dat je twijfelt, ben je nog steeds op deze pagina 🙂 Je hebt al veel antwoorden op je vragen gehad. Waar zit je twijfel nog? Én wat is het nu juist dat jou aantrekt, waar verlang je naar?

Als je wil, kun je me ook gewoon even bellen – dan kijken we samen of dit programma bij jou past en of je een goede bijdrage kunt leveren aan deze groep. Ik kijk ook sterk naar de groepssamenstelling en zal eerlijk zijn wanneer ik denk dat het nog niet je tijd is. Plan hier je afspraak in.

Shoot, ik kan echt niet in november 2021 starten maar wil wel meedoen!

Goed nieuws, je bent niet de enige. In maart 2022 start de nieuwe groep. Laat hier je e-mailadres achter en plaats je jezelf op de wachtlijst. Zo hoor je het straks als eerste wanneer de inschrijving weer open gaat. Of, boek vast een intake in, dan reserveer ik direct een plaats voor je zodra je besluit om in te stappen!

The show cannot begin until you jump!