Het leven is een –

Training

Rendement

Wanneer je investeert in ontwikkeling, wil je natuurlijk graag dat je mensen een toffe dag hebben tijdens het leren. Maar vooral ook, wil je dat het rendement oplevert. Dat je een betere ontwikkelgesprekscyclus hebt in je bedrijf, dat de gesprekken kwalitatiever zijn, je sales omhoog gaat, dat mensen veerkrachtiger reageren op situaties of dat het verzuim lager wordt. Zomaar wat thema’s die kunnen spelen.

 

Don’t blame a clown for acting like a clown. Ask yourself why you keep going to the circus.

We bouwen samen

Bij ons vind je geen standaard trainingen. Om leertrajecten met rendement te ontwerpen, is er namelijk een specifieke vraag nodig. Vanuit de organisatie, het team of de leidinggevende zelf. 

Voel je dat er ontwikkelpotentieel is maar weet je niet precies wat de vraag of het gewenste eindresultaat nou is? Hoe dat nieuwe gedrag er dan uitziet? No worries, je bent niet de enige! Eén van de dingen die we graag doen, is dat samen met jou bedenken. We vragen je uit, we willen als het ware ‘het filmpje in je hoofd’ kunnen zien. Hoe is het nu, en wat wil je straks graag? Op basis daarvan bouwen we samen een goede training, die je met veel plezier je medewerkers aanbiedt.

 

Stiekem toch een ‘standaard’ training?

Ja, we hebben net hierboven gezegd dat Het leven is een Circus géén standaard training aanbiedt. En dat doen we ook niet. Behalve eentje dan… ook wij hebben een uitzondering op de regel. En die heeft te maken met DISC. Of sommigen denken DISK.

DISC – over hoe je eindelijk je collega’s een beetje begrijpt

Werk jij ook wel eens met mensen samen die je totaal niet begrijpt? Die nooit eens vragen hoe het met je gaat. Maar wel gelijk willen weten of je de deadline gaat halen? Of die collega die graag precíes wil weten welke stappen er genomen zijn in de voorbereiding, voordat je hem kan overtuigen mee te doen? Je had al lang klaar kunnen zijn. En wat te denken van die collega die net komt vragen of je mee doet met het cadeautje voor je net bevallen teamgenoot. En die dan gelijk maar even vertelt over de voetbalwedstrijden van haar zoons. Zien zij niet dat jij uit alle macht probeert je focus te behouden want je bent net met dat belangrijke rapport bezig?!

Hoe je er voor zorgt dat je makkelijker met hen werkt. En zij met jou..

Als deze mensen je collega’s zijn, of je klanten of je baas, dan kun je ze niet vermijden. Je hebt er mee om te gaan. En liever nog, ze goed te begrijpen zodat je ze voor je kunt winnen.

Daarvoor gebruiken we het DISC profiel. Je vult een korte vragenlijst in, en de uitkomst daarvan zegt iets over je voorkeursgedrag. Dus niet per sé hoe je echt bent, maar meer over de manier waarop je het liefste en het makkelijkste communiceert met anderen.

Het is gebaseerd op het bekende DISC profiel, en tegelijkertijd biedt het meer ruimte. Het typeert je niet vast in hokjes, geeft wél veel duidelijkheid over het voorkeursgedrag van mensen. Helpt je inzien waarom iemand anders doet wat ‘ie doet. En, die ander snapt dat dus eindelijk ook beter van jou. En dat werkt wel zo lekker samen.

DISC is ook heel handig bij een teamanalyse. Het laat je namelijk direct de kwaliteiten van je team zien, én waar je zwarte gaten zitten. Slim dus om dit te gebruiken bij je teamsamenstelling.

Training –

DISC – maar dan leuk

Goede teamsessie die gelijk veel inzicht geeft in de teamstelling en lekker praktisch is voor de individuen. Lete op, er wordt waarschijnlijk ook gelachen. Om elkaar, en dus ook om jou. Een teamanalyse, zonder het onnodig zwaar te maken. 

  • Intake met opdrachtgever
  • Energieke en humorvolle workshop van een dagdeel
  • Gebaseerd op de wetenschap van DISC maar dan met de humor en de herkenbaarheid van alledag
  • Afname testen in voorkeursgedrag
  • Inzicht in teamsamenstelling
  • Boek als cadeautje – goed leesbaar en fijne aanvulling op de training

€ 990,- bij teams tot 8 personen

Incl materiaalkosten

Excl btw en reiskosten

Deze training is ook bekend als Draken temmen, ontwikkeld door Jeanne Bakker van BrainBakery. Wij zijn gecertificeerd om deze training te geven.

Sommige gesprekken wil je extra goed voorbereiden

Er zijn altijd gesprekken waarvan je zou willen dat je die niet hoeft te voeren. Of, dat je ze al een keertje gevoerd hebt, voordat je dat werkelijk gaat doen. Omdat je er tegenop ziet, omdat er veel vanaf hangt of omdat het eerder al eens mis gegaan is.

Wat voor gesprek dan? Kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een slecht nieuws gesprek met een medewerker. Een belangrijk voorstel wat je gaat pitchen of je wil je leidinggevende overtuigen dat je die promotie verdient.

Uitproberen, oefenen, experimenteren, vlammen en dan nog een keer. Dat helpt echt.

Je hebt het in je hoofd al wel 100x zachtjes geoefend. Alleen ja, wat die ander gaat doen en zeggen, daar heb je niet zo veel invloed op denk je. Wrong! Think again. Alles wat de ander zegt en doet, is een reactie op jouw gedrag. En kun je wel degelijk beïnvloeden dus. Simpelweg door zelf bepaald gedrag te laten zien en je communicatievaardigheden op te poetsen.

Hoe lekker als je dat in alle vrijheid kunt oefenen? En je dus tijdens het echte gesprek niet in jouw eigen valkuilen stapt!

Hoe helpen we je?

In een korte intake schets jij je te voeren gesprek. We hebben dan al gauw een beeld van waar we ons in de één-op-één training op gaan richten.

Je krijgt daarna van ons een super simpel (en dus makkelijk te onthouden!) gespreksmodel. Dit model is de basis en ‘must know’ voor iedereen die een ander gemakkelijker mee wil krijgen in zijn plan. Plus, een tussentijdse opdracht om je mindset alvast voor te bereiden op de privé training.

Vervolgens ga je ‘gewoon’ het gesprek voeren, met één van ons. Je krijgt dan tegenspel van een ervaren communicatieprofessional en trainer. Het grote voordeel is dat je dírect terughoort, wat het effect is van jouw gedrag. Je krijgt eigenlijk een uniek inkijkje in iemands hoofd en gevoelswereld. En merkt dus wat de ander ervaart als hij/zij van jou iets hoort. We zien soms echt monden openvallen: “Oh dus daarom reageert iemand zo! Maar dat bedoel ik helemaal niet!”  Je krijgt de ruimte om te experimenteren en we helpen je oefenen met een andere aanpak als dat nodig is. En natuurlijk gaan we je ook totaal empoweren, zie je wat je al ontzettend goed doet en krijg je zelfvertrouwen in je eigen kunnen!

Resultaat? Je gaat met vertrouwen en veerkracht het gesprek in! Je hebt het immers al een keer gedaan. Je weet wat je kunt doen om het gesprek te sturen. En je weet ook hoe je het kunt wenden als het tóch niet zo loopt zoals je had bedacht. Want ja, het leven blijft een circus.. Leef je mee?

 

Training Gesprekken voorbereiden –

Empower me

  • Korte intake om jouw specifieke gesprek helder te krijgen
  • Super simpel maar doeltreffend gespreksmodel
  • Tussentijdse opdracht
  • 1 uur gespreksoefening. Tegenspel, directe feedback en tips om het gesprek zo te buigen dat jij krijgt wat je nodig hebt!

€ 115,-

Excl btw

Deze training speelt zich volledig online af, waarbij we live in contact zijn door te videobellen.

b3lineicon|b3icon-handcuffs||Handcuffs

Escape Room

Wil jij een MEGA teambuilding event van een dag?
Doe dan mee aan onze Escape Room Challenge!