Teamontwikkeling
April 28, 2020
Waarom netwerken zo belangrijk zijn voor je!
leiderschapsprogramma

Voor jezelf werken is iets anders als alleen werken.

In mijn vak van trainer en teamcoach werk ik veel alleen. Of nou ja, alleen, in de uitvoering van teamtrajecten ben ik natuurlijk altijd in groepen mensen. Maar in de voorbereiding daarvan – het ontwerpen van de programma’s, de relaties met mijn opdrachtgevers aangaan of in het uitbouwen van mijn bedrijf doe ik veel alleen.

En juist nu, in deze turbulente en tegelijkertijd heel kalme tijd, heb ik veel zin om met anderen te sparren. Over het vak zelf, hoe ontwikkelen teams zich nu collega’s niet fysiek samenwerken? Over kansen zien en daar op doorpakken, waar kan ik nu waarde toevoegen? Waar help  ik andere ondernemers, leidinggevenden en teammanagers nu mee?  Om hun teams draaiende te houden en dadelijk echt een nieuwe start te geven zodra iedereen weer naar kantoor kan? En daarnaast spar ik natuurlijk ook over mijn eigen drijfveren en innerlijke belemmeringen die ik nu tegen kom.

 

Creëer een goed support systeem om je heen.

Daarom ben ik ook zo blij dat ik altijd goed heb geïnvesteerd in opleidingen en netwerken. Want wat mij nu heel erg helpt in deze Corona tijd en de thuis quarantaine, zijn precies die netwerken. En dan bedoel niet de sociale groepen, maar juist de professionele clubs van mensen die ik om me heen heb opgebouwd. Zo heb ik er eigenlijk drie:

 

1. Ervaren teamcoaches.

Een supertoffe groep ervaren teamcoaches, leidinggevenden en HR business partners. We coachen elkaar in het vak, onderzoeken wat er nu bij jezelf en in je teams gebeurt. Én we zijn niet te beroerd om expertise te delen en elkaar te helpen bij de opbouw van programma’s.

 

2. Trainers en experts op het gebied van Leren en Ontwikkelen

Deze groep pro’s met een gedeelde inzet voor #nomoreboringlearning is opgeleid bij BrainBakery. Een trainingsbureau met innovatieve programma’s, een stevige inzet op breinleren en een groot hart voor de deelnemers. We helpen elkaar met het online ontwerpen van trainingen, tippen goeie podcasts en delen kennis hoe je een goed webinar opzet waarbij niet iedereen in slaap valt.

 

3. Vrouwelijke ondernemers

Ik heb een business coaching traject gevolgd bij Wil and the people. Willemien combineert haar commerciële en business design kennis met een actiegerichte manier van coachen. Waarbij er ook ruimte wordt gemaakt voor je intuïtie. Met als resultaat dat je een bedrijf creëert wat licht voor jezelf voelt.

De coaching speelde zich grotendeels online af en het traject volgde ik samen met een aantal andere vrouwen. Het SHINE traject zelf is officieel afgelopen, maar de community is blijven bestaan. In een wekelijkse videocall challengen we elkaar op het ondernemerschap, delen we praktische tips over branding of fotografie en verstevigen onze proposities. Maar vooral, we supporten elkaar en gunnen iedereen alle succes van de wereld. En dat is zo ontzettend fijn!

 

Dit zorgt ervoor dat ik VOL blijf gaan voor mijn missie!

Door deze warme contacten blijf ik geïnspireerd om mezelf ook nu vol in te zetten voor lichtere en energieke teams. En ja, dat is spannend en ja, budgetten van veel organisaties zijn verdampt. Maar ik geloof meer dan ooit in mijn missie! Teams te helpen ontspannen en resultaatgericht samen te kunnen werken.

Deze Covid-19 crisis biedt ons kansen om te investeren.  Om ‘oude troep’ uit je team op te ruimen en samen nieuwe helpende patronen te ontwikkelen! Zodat je snel weer up to speed en wendbaarder dan ooit bent om je bedrijf opnieuw te laten floreren!

 

 

Lees meer over dit onderwerp

SLIM Subsidie

SLIM Subsidie

Voor Leren en ontwikkelen in het MKB SLIM-regeling: als jouw medewerkers zich ontwikkelen, is...